Team Lyckebackas byggprocess

Hur går byggprocessen till?

 

EN HUSDRÖM BLIR TILL VERKLIGHET VIA TEAM LYCKEBACKA

En dröm blir till verklighet och det är dags att bygga huset ni alltid önskat er. I processen att bygga ett hus är det bra att börja med det viktigaste, tomten! Detta då det är tomten som lägger grunden för vilken typ av planlösning ni kan ha.

Som husbyggare behöver ni även bestämma vad som är viktigt för er. Exempelvis, hur många rum ska det finnas? Hur ska köket se ut? Vill ni ha en öppen planlösning mellan kök och vardagsrum? Ska det finnas en groventré?

Sätt er ner och gör en lista på prioriteringar, titta gärna runt på andra hus och se vad ni tycker om men också vad ni inte tycker om. Har ni inte valt hus redan kolla gärna våra husmodeller. Tillsammans med vår säljare och arkitekt så hjälps vi åt att svara på frågor angående tankar, ideèr och förverkligande. Vi får också i detta skedet fram ett grovt kostnadsförslag.

 

1. TOMTEN – EN GRUNDFÖRUTSÄTTNING

Tomten är den viktiga pusselbiten för att anpassa ett hus efter era drömmar och behov.
Har ni en egen tomt så kommer vi att tillsammans med er att ta fram det förslag som blir bäst. Letar ni tomt så har Team Lyckebacka oftast ett flertal objekt att välj mellan.

2. DAGS ATT SÄTTA SIG VID RITBORDET

När tomten väl är bestämd så skall vi finna ett hus som stämmer överens med era tankar. Antingen att vi genom en husleverantör hittar en bra modell som fungerar alternativt att vi får skissa fram ett förslag från grunden. Här tar vi hjälp av vår arkitekt Anna Ådén och med hennes kreativitet så skall vi forma drömmar till verklighet.

3.  ENTREPRENADKONTRAKT

När husmodell och planlösning är klart så skrivs ett entreprenadkontrakt, ABS18.
Det innebär att Vi på Team Lyckebacka tar fullt ansvar för projectsering och konstruktion samt bygger ert hus efter givna förutsättningar. Om inte det vore nog så ingår även ett försäkringspaket: 1-årig Villaförsäkring, Färdigställande skydd samt Nybyggnadsförsäkring. Självklart så har vi en genomgång kring dessa frågor innan kontraktsskrivning.

4. KOMMUNEN – BYGGLOV, KONTROLLANSVARIG OSV

Här kommer ett av våra viktigaste steg i processen, kommunen skall ge sitt godkännande på vad vi vill bygga. I tidigare steg så har vi tittat på detta med vad som är tillåtet och nu så skall vi få ett godkännande. I ansökan så skall även en kontrollansvarig meddelas.
Vi på Team Lyckebacka hjälper er att reda ut ev frågetecken.

5.  SLUTLIG BESTÄLLNING

Nu är det dags att avropa huset. Olika val skall göras och kök mm skall bestämmas.
När vi väl har fått bygglov så skall detta sammanställas och skickas in som en slutlig beställning. På denna beställning startar projectseringen och konstruktionshandlingar.
Vi bestämmer även leverans och ett färdigställande datum. Vi upprättar spärrförbindelser med er kreditgivare för att den formella processen skall löpa på.

6. BYGGNATION – START AV ENTREPRENAD

Äntligen anländer huset. Efter att vi har haft ett uppstartsmöte med kommunen, där ritningar och myndighetskrav gås igenom så planerar vi för mark- och grundläggningsarbeten.
Huset har ett fast leveransdatum och det är viktigt att arbetet fortlöper enl plan. Våra händiga entreprenörer gör allt för att ni skall få ett fräscht nybyggt hus att flytta in i.

7.  DET ÄR DAGS – SLUTBESIKNING

När betongplattan har torkat, huset är rest och ihop skruvat. Den sista spiken satt och färgen har torkat på väggarna. Det är färdigbyggt, då är det dags för slutbesiktning. Vi skickar ett försäkringsbesked till er från garbo med en utsedd besiktningsman, vår agent bokar ett datum då slutbesiktnings ska ske.

 

8. KLART FÖR INFLYTTNING

Innan ni får börja flytta in till ert nya hem ska ni tillsammans med byggnadsnämnden och med er kontrollansvarig ha ett slutsamråd i huset. Inför detta möte ska alla funktionskontroller och intyg vara utförda och utfärdade. Det ska inte finnas några anmärkningar efter slutbesiktningen kvar. Då utfärdar Byggnadsnämnden ett slutbesket, nu är det äntligen klart!

Här slutar byggresan tillsammans, men då vi värnar om relationen med alla våra kunder håller vi givetvis kontakten även efter. Detta oavsett om du är ny eller gammal kund!

TA KONTAKT MED NÅGON AV VÅRA SÄLJARE SÅ HJÄLPER VI ER ATT PÅ BÄSTA SÄTT SKAPA JUST ERT DRÖMBOENDE!