Husdrömmen blev verklighet

Familjen Larsson

Att bygga hus gör man ofta bara en gång i livet, och då vill man att det ska bli rätt. Från början. Följ med hem till familjen Larsson, som gjort sin husbyggarresa tillsammans med oss på Team Lyckebacka.

Ny fas i livet öppnade möjligheter för nytt boende
Med  utflugna barn och både mer plats och tid över, väcktes tanken hos familjen Larsson att flytta och bygga nytt. Paret började leta tomt och kika på olika husalternativ. 

”Vi åkte till Husknuten och tittade in i varenda visningshus där, samlade kataloger och pratade med säljare. Sen åkte vi hem och bläddrade och började drömma, planera och skissa.”

Miljö och kostnadseffektivitet i fokus
Familjen Larsson tittade på många hus från olika leverantörer. Till slut fastnade de för ett Vårgårda Hus. Det kändes bra med en lokal husproducent – både med tanke på närheten men också ur miljösynpunkt. 

”Att vi valde Team Lyckebacka och Jonas Lundgren var för att vi fick ett mycket gott förtroende för honom och företaget. Dessutom hade vi vänner som hade byggt med honom så han fick fina rekommendationer och det kändes tryggt. Vi kände också att vi fick en hög kvalitet och mycket för våra pengar med det här upplägget.”

Tomten fick styra val av husmodell
På en sluttande äng hittade till slut familjen Larsson den tomt som skulle bli platsen för deras nya boende. Tomten bjöd på vissa utmaningar –  dels på grund av att den sluttar men att den har lite annorlunda vinklar och ett hörn som är rundat.

”Vårt val av husmodell föll på Villa Sandvik, vilket var den som vi tyckte passade bäst på tomten.”

Justeringar gjorde husdrömmen verklig
Villa Sandvik är en enplansvilla i vinkel på drygt 150 m2. I grundutförandet är planlösningen öppen mellan kök och vardagsrum, men det tyckte familjen Larsson blev lite för öppet.

”Vi hade ett fint samarbete med Team Lyckebackas arkitekt som verkligen kunde ta våra tankar ner till en konkret ritning. Vi lade till en extra vägg, tog bort ett sovrum, ändrade fönster i köket och ritade till ett inglasat uterum och fick då till planlösningen så att den passade oss och våra behov perfekt. Under resans gång kunde vi bolla våra idéer med henne och hon guidade oss så att vi hamnade helt rätt i slutänden.”

Att bygga blev ett roligt projekt
Att bygga hus är ett stort projekt som många upplever med en skräckblandad förtjusning. Men för familjen Larsson gick det bättre än de vågade hoppas på. Huset blev klart i tid och de kunde flytta in i ett hus som blev precis som de tänkt sig. 

”Det enda hinder vi hade under resans gång var med kommunen som hade åsikter om hur vi tänkt oss placering av huskropp och garage på tomten. Men där hjälpte Team Lyckebacka oss och såg till att både vi och kommunen blev nöjda så det löste sig fint. Förutom det var det roligare och lättare att bygga hus än vad vi trodde. Hade vi inte varit så nöjda med huset vi byggt hade vi inte tvekat en sekund att göra om projektet tillsammans med Team Lyckebacka!”

Vill ni också bygga hus med Team Lyckebacka? Kontakta någon av våra säljare så kan vi börja med en fika.

Kontakta oss

5 + 12 =